Минаха 5 месеца, но важното е, че стигаме до лицата, които са замесени. Имената, които се завъртяха за момента, са на замесени в случая. Чрез тях се надяваме да стигнем до всички останали. Това заяви в ефира на "Лице в лице" министърът на МВР Валентин Радев относно отвличането на Адриан Златков.
"Подозираме много хора, въпросът е да има доказателства и да се намери точно кои са виновни. Не мога да кажа дали е стара или нова група за отвличания. Златко Баретата е бил разпитван по този случай наистина, но те и други хора са разпитвани. Работата по случая продължава. Искаме да покажем, че така не може да се продължава", каза той.

"Двете убийства в столицата се нищят със същата мотивираност. Правим всичко възможно, успоредно с председателството и отделените за него хора, да оставим страшно добри експерти да разследват убийствата. Няма да ви дам обаче повече информация. В други държави също се случват такива публични разстрели, не бива да се случват, но стават. Работим по горещи, по полугорещи и по всякакъв възможни следи. Много голям оптимист съм, че ще разберем кой стои зад убийствата на бизнесмена Петър Христов и данъчния Иво Стаменов", добави Радев.