Жена е прибрала откупа от 700 000 лв, който беше платен за освобождаването на 25-годишния Адриан Златков. По тази версия работят разследващите, след като арестуваха четирима заподозрени и ги обвиниха за помагачество. Соченият за дясна ръка на Златомир Иванов – Баретата – Ивайло Борисов – Ториното, заедно с шофьора му Мартин Марков са осигурили двете коли за престъплението - „Шкода Фабия“ и полицейски „Опел Астра“, пише „Телеграф“.

Сръбски СИМ карти пък са доставени от 35-годишната Здравка Стефанова и гаджето ѝ 37-годишният Георги Джамбазов. Четиримата са в ареста, а прокуратурата ще поиска постоянното им задържане. От прокуратурата разясниха, че шкодата е използвана от похитителите при самото отвличане на сина на бизнесмена Тони Златков, а опелът за трансферирането му до къща в околностите на София, където е държан в продължение на 11 дни.

Разкриването на помагачите е станало с активното сътрудничество между българските и сръбските разследващи органи, уточниха от държавното обвинение.

„Опелът и шкодата, които са използвани, се крадат лесно, не се изискват специфични умения, дали Ториното лично ги е задигнал или някоя негова връзка, е без значение, но той е помогнал в осигуряването“, коментират разследващи.

Шкодата беше открита запалена край Панчарево, докато опелът, модел „Астра“, не е намерен. Според запознати е бил предаден за скрап или разглобен на части. Другите двама обвиняеми – Георги Джамбазов и Здравка Стефанова, са осигурили СИМ карти, с които се е поддържала връзка между похитителите и бащата на Адриан.

Според оперативна информация има съмнения, че Стефанова е ходила и да прибира парите от откупа – 700 000 лв., тъй като в периода на разследване на заподозрените жената играла ролята на свръзка. Тя живее на семейни начала с единия от обвиняемите.

И тримата обвиняеми без Здравка фигурират в масивите на МВР, като по оперативни данни са се занимавали с кражби, грабежи и наркотици. В постановлението им пише, че четиримата са помагали на други, все още неизвестни по делото лица.