Пет месеца и един днес след отвличането на Адриан Златков 4-ма души са задържани с обвинения, че са помогнали за отвличането на 25-годишния мъж. Това са Ивайло Борисов - Ториното, шофьорът му Мартин Марков, Георги Джамбазов и приятелката му Здравка.

В интервю пред Bulgaria ON AIR бащата Тони Златков сподели, че познава Ториното задочно. Няколко пъти е ходил до автокъщата на семейството да оглежда коли, но до покупка не се е стигало.

Задържаните ли са главните виновници за похищението на Адриан Златков и ще се разплете ли възелът със задържането на 4-мата помагачи за отвличането? 

Според адвоката на Адриан - Димитър Марковски, семейството все още не е поискало да се запознае с уликите по престъплението, но определено прокуратурата ще трябва да поработи доста добре, за да натрупа доказателства по делото.

"Прокуратурата няма да прибегне до наказания, ако няма необходимите доказателства. Разследващите трябва доста добре да поработят върху това дело. Винаги трябва да се върви по горещите следи на престъплението. Вярвам в професионализма на хората от СДВР", категоричен бе адвокатът в "България сутрин".

Той е на мнение, че отвличането е било само и единствено за да се отмъкнат пари от семейството на бизнесмена.

"Действително задържаните са криминално проявени лица, но към отвличането трябва да има конкретен подход. Миналото на една личност е важна и има място в един процес, но за точно определеното престъпление са нужни ясни доказателства", уточни Марковски.

Той не знае дали Тони Златков ще заведе граждански иск, ако все пак обвиняемите бъдат доказани за виновни.

"Интересно е да се отбележи фактът, че държавата може да накара Златков да плати данъци върху откупа, който е дал за сина си, което е малко безумно", допълни адвокатът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!