Жителка на град Ядрин от република Чувашия в Русия ще бъде изправен пред съд за убийството на своя изнасилвач, съобщава следственото управление в региона. Според следователите, през февруари 2018 г. 38-годишната жена е била изнасилена от познат мъж. След това, вместо да се свърже с полицията, тя решила да се справи самостоятелно с него.
Жената се уговорила със свой приятел, те открили изнасилвача в къщата му, след което го отвели на пусто място извън града и го пребили. За да бъдат окончателно убедени в смъртта на извършителя, обвиняемите го удушили с метална жица и след това изчезнали от местопрестъплението.

След известно време роднините на починалия мъж се свързали с полицията, но тялото му било намерено едва два месеца по-късно - след като снегът се разтопил.

Според съобщението от следствените органи, благодарение на проведените следствени действия било установено, че обвиняемите са участвали в убийството. Според резултатите от съдебно-психиатричните прегледи не са установени основанията за обявяване на обвиняемите за невменяеми. Съдът е постановил превантивна мярка под формата на задържане под стража. Понастоящем наказателното дело е изпратено до Върховния съд на Чувашката република за разглеждане по същество.