Полицията, разследваща убийството на млада майка в Гърция, е арестувала мъж на границата с България, съобщиха местните медии, пише BG-VOICE.

Заподозреният е арестуван, докато се опитвал да премине с автомобил от Гърция до България с фалшив паспорт, съобщи вестник Vima.

32-годишният Хараламбос Анагностопулос спял до съпругата си Каролайн Крауч (20 г.), която е британска гражданка, и бебето им, когато трима крадци нахлули в дома им в Глика Нера, близо до Атина, малко преди зазоряване във вторник.

Крауч била вързана и задушена, докато пилотът от гражданската авиация Анагностопулос бил вързан и със запушена уста, докато  крадци претърсвали имота им за пари и бижута.

Съпругът съобщи пред полицията, че е зърнал убиеца на жена си по време на нападението.

В понеделник предстои той да разгледа снимки на 30 заподозрени. Полицията вярва, че убиецът не е знаел, че Анагностопулос е видял лицето му, но е убил жената, защото тя го е видяла.

Държавната телевизия ERT заяви, че кучето на семейството също е убито, докато бебето е невредимо.

Говорейки пред телевизионни оператори пред дома си миналата седмица, Анагностопулос каза: „Иска ми се никой никога да не преживява това, което преживяхме снощи. Това беше кошмар. Умолявахме крадците да не ни навредят. Казахме им къде са парите и ги помолихме да ни оставят на мира. Полицията ще ги хване.“

Крадците са избягали с пари и бижута, докато Анагностопулос е извикал полиция, след като е успял да се освободи.

Гръцкото правителство обяви, че са откраднати пари и бижута на стойност £ 260 000.

Министърът, отговорен за обществения ред, Михалис Крисохоидис, определи убийството като „особено отвратително“. Той добави: „Рядко човек среща подобно варварство в Гърция, в гръцкото общество, дори сред престъпниците.“

Два екипа разследващи са поели случая, каза той.

След ареста на границата с България се съобщава, че ДНК анализ свързва мъжа от Грузия и с кражба в Пикерми, при която възрастна двойка е била вързана, докато нападатели обират дома им на 7 март.