От 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна може да получи 25-годишният Юлиян за убийството на 58-годишния си баща в Сливенско. 

Както БЛИЦ съобщи, жестокото престъпление е извършено по време на риболов на 5 октомври. Убиецът е задържан, а при ареста му пробата за употреба на наркотици дала положителен резултат за метаамфетамин, пише "Труд". 

Юлиян И. и 58-годишният му баща са от Сливен. Отишли да хвърлят въдици в изкуствените езера между сливенските села Чокоба и Крушаре заедно с компания. Към 13 часа приятелите подали сигнал в полицията.

При огледа се установило, че безжизненото тяло на бащата е захвърлено във водоема. Извършителят успял да прегази реката и опитал да се укрие. За по-малко от два часа той бил открит и задържан, каза зам.-директорът на ОДМВР комисар Веселин Василев.

Какво се е случило до изкуственото езеро, тепърва се изяснява. Твърди се, че между бащата и синът избухнала свада, двамата се сбили и младият мъж, който доскоро работел като готвач, размазал с камъни главата на родителя си.

В компанията била и по-малката дъщеря на жертвата. Тя и приятелите обаче се намирали встрани от мястото, където се разиграла жестоката сцена.

Първи подробности за убийството в Сливен, ето кой е арестуван ВИДЕО

Цялото семейство живеели заедно в Сливен. Синът никога не е имал криминални прояви. До неотдавна работел като готвач в заведение в града. Отскоро бил безработен.

"На лицето ще бъде предявено обвинение за извършено убийство от син на баща, което се квалифицира като престъпление по чл. 116, ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс и се наказва по-тежко от убийството по чл. 115. Наказанието, което законодателят е предвидил е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна", заяви говорителят на прокуратурата Ваня Белева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ