Това късче земя, което е успяло по някакъв начин да съчетае пустиня, планини с остри върхове и прекласни речни долини, привлича от дълго време пътешественици от цял свят.


2018 г. е може би годината, в която си заслужава най-накрая да планирате посещение на Чили.

Казват, че тази страна е сред топ дестинациите през 2018 г. Ето защо си струва да я включите в списъка си:

1. Това е столицата на съблазняващата кулинария

Освен заради кулинарните изкушения, тук си струва да дойдете и заради любопитната култура. Тя е много по-различна от българската.

Посетете по възможност Borago – петият най-добър ресторант в Южна Америка. Вкусно ще ви бъде и в популярните напоследък магазини за сандвичи, те са в ретро стил. Там можете да опитате сандвич с козе месо или пък от раци.

2. Прекрасна дива природа

Патагония и нейните фантастични пейзажи ви очакват. Тук е идеалното място за любители на разходките из планините.

3. Дегустирайте местното вино

Аржентина е популярна дестинация, известен производител на вино в Южна Америка. Чили не губи време и се опитва да навакса, а защо не и да надмине своята съседка, що се касае винопроизводство.

Струва си да дегустирате местните вина.

4. Това е домът на най-чистото нощно небе в цял свят

Благодарение на съчетанието на географска височина и слабо замърсяване, чилийското небе ще ви накара да се влюбите във вечерното съзерцаване на зведите.

Отлична стартова точка е Сан Педро де Атакама. Много агенции предлагат транспорт до пустинята за т.нар. астрономичен тур.

5. Забележителностите тук няма да ви разочароват

През 2017 г. Чили получи отличието за водеща туристическа дестинация в сферата на приключенията. Това звание тя получава за втора поредна година.

Не е случайно! Само вулканите са около 3000!

Източник: Profit.bg.