Въпреки коронакризата светът се опитва, макар и с бавни темпове, да се върне към нормалния си ритъм на живот. Как посрещат лятото и туристите в три различни краища на земното кълбо - Египет, Малдивите и Испания?

След тримесечна пауза заради коронавируса, музеите в Египет и прочутите пирамиди в Гиза отново отвориха за посетители. Въпреки затегнатите мерки за сигурност, още в първия ден пред основните туристически обекти се извиха опашки, съобщава Нова тв.

Властите възобновиха и международния въздушен трафик, но за момента чужденци се очакват само в три провинции. В опит да съживи туристическия сектор, Египет планира да отмени визите за почиващи в морските курорти до 31 октомври.

В друга част на света, на Малдивите, трескаво се готвят за туристи. Архипелагът в Индийския океан ще посрещне първите международни посетители от 15 юли. На всички пътуващи ще бъде предоставена безплатна 30-дневна туристическа виза.  Летуващите трябва да имат потвърдена резервация за настаняване, но не е необходимо да си правят тест за COVID-19.

 Испания се завръща към нормалния си ритъм на живот и превключва на лятна вълна. В сряда обществените басейни в Мадрид отвориха врати, но при непълен капацитет, а посетители се приемат само след онлайн резервация. Най-нетърпеливи се оказаха Антонио и Лорен, и двамата на 77 години.

Те търсят спасение в хладката вода, особено след като живакът в термометрите достигна 36 градуса.