И тази година има колосална разлика в цени на Бяло море и родното Черноморие. Това показва проверка на „Телеграф“ в началото на юни по курортите на Халкидики в Гърция и тези по Северното Черноморие у нас.

Въпреки че Черно море „ври“ от сафрид и карагьоз, в един от най-известните рибни ресторанти на Морската гара във Варна се търгува предимно средиземноморска риба.

Там може да похапнете порция от 300 г див лаврак на скара за цена от 40 лв., с лев по-малко струва 300 г филе от дива ципура. Октоподът е по 33 лв. и то за порция от едва 120-130 г. Местните деликатеси от прясна риба като карагьоз и сафрид се продават мариновани за по 15 лв. за 100 г, а 600 г миди с черупки може да поръчате за сумата от 17 лв.

Какви са цените в Гърция обаче, ще ви посочим в pochivka.blitz.bg