Пътници за автобус от Бургас до Казанлък бяха върнати от шофьора навръх Трети март, заради затворения Шипченски проход, където се състояха честванията за националния празник. „Организацията на движението се знае отдавна, не знам защо тогава продаваха билети. Аз лично си купих билет предния ден, когато вече беше ясно кога и за колко време ще е затворен пътят. Бях спокойна, че ще мога да се прибера до Казанлък, но когато отидох на автогарата ме очакваше изненада. Шофьорът каза, че има нареждане този ден да минава през Хаинбоаз, а не през Шипка и така няма как да стигна до града, към който пътувам. Предложи ми да отида до Велико Търново и оттам да търся транспорт“, разказа пътничка, цитирана от  burgasinfo.com.

Жената трябвало да пътува с единствения автобус, който тръгва от Бургас и минава през Казанлък, като крайната му точка е Плевен. „Тръгването е в 14 часа, докато стигне Шипка, пътят отдавна ще е отворен“, коментира пътничката.

Така тя била неприятно изненадана и е трябвало бързо да се ориентира как да се придвижи. В крайна сметка парите за билета й са били върнати от фирмата и тя е отпътувала от Бургас с транспорт за Стара Загора.

„Прибрах се благополучно, но беше редно по-рано фирмата да прецени ситуацията и да не се създава неудобство у хората, всеки иска да се прибере спокойно и по-бързо“, казаха пътници.

Фирмата, чийто е автобусът, е „Юнион Ивкони“, откъдето отклониха възможността да коментират ситуацията с мотива, че са празнични дни, уточняват от burgasinfo.com.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!