Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля да намали броя на визите за културен и работен обмен, които се издават най-вече на летни работници и студенти. Всяко лято около 8 хил. български студенти пътуват към САЩ.

Управителят на агенция за студентски бригади Иво Борисов разкри пред Bulgaria ON AIR какво се случва в сектора. 

Борисов заяви, че не очаква програмите да бъдат ограничени или да свършат, дори сезонът за записванията вече е стартирал.

"Няма конкретна официална информация нито от Държавния департамент на САЩ, който регулира програмата, нито по който и да е друг официален канал за промени в настоящия сезон".

Управителят обясни, че наемането на студенти се случва в региони на страната, където има много силен туристически сезон и винаги е било проблемно позициите да бъдат заети от американски такива заради краткия период, през който имат право да работят.

"Програмата има сериозната подкрепа както на спонсориращите я организации в САЩ, така и на местния бизнес там, също и на двете Камари на Конгреса, като широката обществена подкрепа ни кара да вярваме, че бригадите ще продължат", уверен е Борисов.

Пред медията застана и Боряна Борисова, която 2 години подред работи в САЩ - в Синсинати, Охайо. Тя е заемала позиция на бейзболен стадион на Red's и е категорична, че отново ще се върне на бригада в американската страна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!