Часове преди слънцето да изгрее над един отдалечен град в Турция, заобиколен от вълнообразни хълмове и великолепно езеро, подготовката за най-важното хранене за деня вече е започнала.

Към 5 ч. сутринта ароматът на изпечен в пещ плосък хляб и току-що сварен турски чай започва да се носи по – т.нар. улица за закуска, където дузина търговци отварят врати, за да поднесат ритуално сутрешното ястие.

Всеки ден хиляди хора минават по тази пешеходна павирана улица, която се счита за отправна точка към световната столица на закуската. Тук се поднася закуска и нищо друго – никакви франзели, сандвичи, супа, дюнер, обяд или риба за вечеря. Няма жива музика, алкохол, нищо такова.

Защо закуската е толкова специална в този град и кой е той - вижте на pochivka.blitz.bg!