Oбожавамe да виждамe успели жени! Определено е доста вдъхновяващо и някакси красиво. Има няколко проучвания от близкото минало и всъщност наблюденията ми се затвърждават: жените все още печелят по-малко от мъжете. Замислете се - те заемат и по-малко позиции в политиката, да не говорим и лидери на успешни компании.

И си дадох сметка, че жените все още не са равностойни на мъжете по успех и, повярвайте ми, не пиша това, за да соча с пръст всички жени и да напомням, че малко изостават. 


Това е изповедта на една жена, която е наблюдавала поведението на колегите си седмици наред. Ето какво е открила: 

1. Ние се притесняваме какво мислят другите.

Сигурна съм, че си се питала някои от следните неща поне веднъж:

"Ами, ако никой не хареса идеята? "

" А ако не ме приемат на сериозно?"

"А ако се проваля?"

Като всяка една жена, аз знам, че притеснението и прекаленото обмисляне са част от нашата природа. Те са естествен инстинкт. 

По принцип в това няма нищо лошо, но тези мисли се появяват в моментите, когато трябва да вземем много важни решения.И това замъглява съзнанието ни. И по този начин се поставяме в състояние на неувереност, което провокира егото ни. А егото не обича да излиза извън комфортната си зона. 

За да спреш да се съмняваш в решенията си и себе си, се опитай да не позволяваш на тези мисли да обгърнат съзнанието ти. И в момента, когато те се опитат да дойдат и отново да се почувстваш неуверена, просто създай нов ритуал, за да можеш да се справиш с тях. 

Всичко е до дисциплина. Контролирай негативните си мисли, разсей ума си от това като си спомниш до къде стигна, как го постигна. И докъде искаш да се простираш в бъдеще. Никой не е постигнал големият успех, когато е бил изкован от съмнения. 

2. Ние искаме да се променим. 

Да, няма нищо по-вдъхновяващо от това да чуеш историята на някой, който е успял.Важно е да видиш някой, който е бил на същата позиция като теб и е успял да се издигне. Но тук идва и нашият голям проблем - мислим си, че за да успеем като тях, трябва да бъдем като тях. 

Защо това е проблем? Когато копираме обличането, начина на изразяване, уебсайта или техните лични качества, ние не създаваме себе си, а губим уникалността си. Защото именно в нея се крие нашият успех.

Именно това спира нашия ум, сърце и душа да се развиват. Истината е, че една от причините, поради които хората успяват е собствената си идентичност, която използват в своя полза. 

И, да, ти можеш да постигнеш същото ниво на успех, но по свой собствен начин. Не е нужно да копираш техния стил, език, продукти или дори самоличност, за да успееш. Ти си магия и именно това е нужно. Използвай собствените си качества и дарби, за да покажеш на света нещо различно. 

3. Ние лесно се разсейваме от блестящи неща. 

Нека си говорим за всички онези статии, които четем - Как да се обличаме на работното място стилно? ... Удобни обувки за работещи майки... Най-добрите парфюми за офиса.

Всичко това ни разсейва от главната цел. И за да ти дам точна идея за връзка между стил и успех - не е нужно нищо друго, освен да си чиста, да си представителна и да знаеш как да си вършиш работата перфектно!

Източник: една.бг

Всичко друго е бонус, който идва след това. Когато започнем да се изкачваме нагоре по стълбата на успеха. 

Няма толкова високи токчета или скъпи дрехи, които да те направят от въздуха успешна. Единствено и само ти можеш да бъдеш своят "ритник" нагоре. 

4. Ние питаме за позволение. 

Лидерството не винаги е да се изправиш и противопоставиш и всичко да премине гладко. Понякога то е именно в това да се изправиш и да си ужасен от това. Но го правиш, защото някъде вътре в себе си ти знаеш, че това е правилното нещо.

Не се противопоставяй на този глас. И дори и да те оборят или да ти се изсмеят, остани горда и знай, че ти имаше смелостта да се изправиш и да говориш направо!

И не се отказвай - защото, за да отвориш вратата трябва да я ритнеш повече от веднъж. 

5. Предпочиташ да я съсипеш, отколкото да я признаеш... твоята колежка. 

Не знам защо жените сме такива понякога - искаме да видим как другата срещу нас пропада и съсипва кариерата си. Някак си в кръвта ни е заложено да се мразим. Защо?

Защо чувството да видиш как някой се проваля трябва да носи такова удоволствие?Това е вид садизъм, който в крайна сметка никога не ни позволява да успеем по правилен начин. 

Без злоба, момичета. Ако не се харесвате, просто го приемете. И запомнете - не сте на работното си място, за да ставате приятелки. А за да работите заедно. 

И това е. Ето ги причините защо жените не са толкова успешни като мъжете. В никакъв случай не казвам да действаш като мъж. Говорихме си за уникалността, нали? Просто се отърси от лошите капани, които понякога сама си поставяш. 

И ще успееш. 

Аз започнах да успявам. А имам още толкова да уча. Нека учим заедно себе си.