Дядо Коледа успешно е раздал около 7,3 милиарда подаръка на децата от цял свят и вече се е завърнал у дома на Северния полюс, съобщиха от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД).

На специалния сайт на ведомството е качено видео с успешното кацане на впряга с елените на Добрия старец на Северния полюс. От НОРАД уточниха, че една от последните дестинации на Дядо Коледа е била на Хавайските острови. "Ние с нетърпение очакваме следващата година, за да проследим отново коледното му придвижване из целия свят", заявяват военните.

Те започнаха да проследяват придвижването на Дядо Коледа по света в 02:01 часа местно време на 24 декември. По традиция първите подаръци бяха раздадени на послушните деца от Австралия и Нова Зеландия. След това радарите на НОРАД проследиха полета на вълшебния еленов впряг над Япония, Китай, Индия, страните от Африка, Близкия Изток, Европа, Латинска Америка, Гренландия, Русия, САЩ и Канада.

Руски учени пък изчислиха, че Дядо Коледа е летял с 400 километра в секунда, за да успее да зарадва толкова много деца по цял свят.