Авторът Джордж Мартин застана на страната на сценаристите Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс, които бяха нападнати от феновете на сериала "Игра на тронове". Петицията за презаснемането на осмия и последен сезон от сагата е подписана от повече от 1 млн. души.
 
Част от феновете недоволстват за това, че действието в сериала се разминава с това, написано от Мартин. Други пък заявяват, че след като сценаристите нямат книгите, които да ги водят в историята, те напълно се провалят като разказвачи.
 
Мартин обаче защити сценаристите на сагата като заяви, че те са имали само осем часа, за да напишат целия последен сезон. "Моите книги ще напълнят 3000 страници сценарий", заяви авторът и загатна, че финалът в тях може би няма да е същият като телевизионния.
 
Писателят увери феновете, че тези от тях, които са най-търпеливи и изчакат публикуването на последните книги, ще разберат какво се случва с герои, които ги има в книгите, но никога не се появяват в телевизионната поредица.
 
"Има герои, които не се появяват въобще по телевизията и такива, които умират в шоуто, но в книгите все още са живи. Така че читателите поне ще разберат каква е тяхната съдба", споделя Мартин.