Видеозапис на катаджия, който излива бутилка бърбън в казанчето с течност за чистачките на патрулката, предизвика вълна от неодобрение в руския интернет.

В клипа ченгето се хвали, че професията му позволява екстравагантността да прежали шише Jack Daniels за 1 500 рубли (около €21), но перченето му явно не се е понравило на началниците му в Новосибирската полиция.

На бутилката в клипа се вижда бандерол, а оригиналността на напитката потвърждава и катаджията. "Истинско е! Бях си го приготвил за Нова година...

Работата е по-важна! Свърши течността за чистачките!", казва полицаят, след което започва да излива уискито. "Мога да си го позволя, все пак работя в КАТ", с гордост съобщава героят и, сядайки в купето, възкликва "Ах, каква приятна миризмица!".

Любители на уискито коментират, че напитката в клипа е менте, тъй като на бутилката липсва релефен надпис с името ѝ. В такъв случай обаче възниква въпросът откъде полицай вози в патрулката си фалшификат и откъде се е сдобил с него.

Служебната проверка по случая всъщност е назначена именно заради наличието на алкохол в полицейския автомобил. Ще бъде проверявано и твърдението на катаджията, че професията му е достатъчно добре платена, за да разхищава толкова скъпа напитка.

Немалко потребители в социалните мрежи обаче са на мнение, че потърпевш от скандала най-вероятно ще бъде служителят на новосибирската служба за пътна помощ "АСТ-54", заснел клипа.