Кецове на Golden Goose бяха заклеймени от потребителите на социалните медии, които смятат, че обувките са откровена "подигравка с бедността", съобщава Independent.

Спортните обувки, от които един чифт се продава за 530 долара, разбуниха духовете в Twitter поради състарения си дизайн и скот лентата, залепена над пръстите.

Golden Goose е италианска дизайнерска марка за обувки, която придобива известност от 2000 г. насам със своите продукти с винтидж вид.

Кецовете са част от колекцията й есен-зима 2018, представена през януари тази година. 

"Има хора по света, които носят пластмасови торбички като обувки, защото не могат да си позволят нищо друго, а тези неща се продават за 500 долара", пише в един от коментарите в социалните медии, който е харесан повече от 47 000 пъти.

Това не е първият път, в който Golden Goose продава кецове с подобна лента. Марката пусна почти идентичен чифт обувки през 2016 г.

По това време те се продаваха за 585 долара.

Тенденцията са се носят дрехи и обувки, които изглеждат износени и дори са скъсани на места, породи доста спорове през последните години. Фенове на тази тенденция са Джиджи Хадид и Парис Джаксън.