Историята е пълна с неизвестни неща и поради някаква причина ние хората сме склонни да се концентрираме повече върху загадъчните неща, отколкото върху неоспоримите факти.

Ако обичате мистериите и искате да се поглезите, можете да видите списък от исторически събития, които учените така и не успяват да обяснят.

Например за тайнствената „танцуваща чума”, при която хората танцуват до смърт.

През 1518 г. „танцуващата чума” удря Страсбург. Това състояние обзема повече от 400 души и ги кара да танцуват без почивка. Някои от тях умират от инфаркт, изтощение или инсулт.

Всичко започва през юли 1518 г., когато една жена на име г-жа Трофея започна да танцува неконтролируемо в средата на Страсбург. По-късно към нея се присъединяват още 34 души и скоро след това чумата се разпространява до около 400 души. Случва се и около 15 души да починат от това състояние само за ден.

Смята се, че съвременният маратонен бегач не би могъл да оцелее при този вид интензивна тренировка.

До ден днешен учените не са съвсем сигурни какво е причинило тази ужасна епидемия, може да се дължи на хранителни отравяния, причинени от токсичните продукти на определен вид гъби или може да е било случай на масова психогенна болест.

Вижте останалите мистерии в галерията ни горе:


Източник: vesti.bg