След грандиозния старт на „Маскираният певец“ в САЩ и Германия, уникалният формат завладя снощи и българския телевизионен ефир. Зрителите в България са от малцината в света, които имаха възможност да се докоснат до магията на това шоу. 
 
Според първоначалните проучвания, шоуто на NOVA е изпреварило по рейтинг „Фермата” по bTV,  която прилича на набързо направена в кръжок по трудово обучение в основно училище.

Вярна на новаторския си стил, NOVA за първи път представя у нас подобен внушителен ежеседмичен спектакъл, обединяващ по неповторим начин различни сценични изкуства.


 
Премиерата на „Маскираният певец“ в съботната вечер бе изборът на зрителите в активна възраст (18-49 г.), научи БЛИЦ.Според данните на Nielsen Admosphere Bulgariа, първият епизод на „Маскираният певец“ е регистрирал дял от над 30% сред аудиторията на възраст 18-49 години (гледане на живо, отложено в същия ден и на гости).

Тайната падна! Ето коя е Принцесата в "Маскираният певец"! СНИМКИ

Този резултат за съответния часови пояс, отрежда лидерска позиция на NOVA в съботната вечер сред всички телевизионни канали в България.


 
Рейтинговите показатели отчитат постоянно нарастващ зрителски интерес към предаването. Финалните минути на „Маскираният певец“, в които зрителите очакваха да видят коя от маските ще падне първа и кой стои зад нея, привличат над два пъти повече зрители, спрямо началото на предаването.В края на шоуто, когато под маската на Пауна се оказа известният кулинар Иван Звездев, постигнатите резултати от NOVA са   над три пъти по-високи от тези на втория по гледаемост канал в същото време.
 
Стартът на "Маскираният певец" се радва на значителен интерес и в социалните мрежи на шоуто. Освен Мария Илиева, Гала, Ники Кънчев и Герасим Георгиев – Геро, зрителите също се превърнаха в детективи и не устояха на изкушението да разпознаят маскираните певци.Над 42 000 почитатели на музикалната мистерия са посетили Facebook страницата на формата, за да споделят своята емоция от шоуто.