Дори и най-упоритите петна ще изчезнат с тези трикове!

Навярно сте изпускали върху себе си печено месо или сте се заливали със сок. Колко любими дрехи сте погубвали заради трудно почистващи и упорити петна! За да не се случи това наново, използвайте инструкциите, които ще ви помогнат да почистите всичко!

1) Препарат за миене на съдове.

Наслаждавате се на сладоледа, но той започва да се топи и изведнъж забелязвате петно върху лятната си рокля.

Това не е беда! За да измиете петното от летния десерт, направете следното: Потопете мястото с петното в студена вода в продължение на 10 минути, добавете препарат за миене на съдове и след това изперете както обикновено.

2) Амоняк.

След разходка сред природата може да намерите петна навсякъде! Ако сте си правили барбекю, то със сигурност ще ви напомни за себе си с мазно петно върху дрехите. Ако го видите веднага, можете да поръсите мястото със сол. При упорити петна използвайте амоняк.

3) Аспирин.

Петната от изпотяване се премахват с помощта на аспирин. Сипете в съд с топла вода 4 смачкани таблетки. Натопете дрехата в този разтвор и оставете дрехата да се накисва 2 часа, след което изперете.

4) Прясно мляко.

Когато смесите 1 литър прясно мляко и 2 супени лъжици лимонов сок, получавате отлично средство, което ще премахне петната от плодове. Оставете дрехите 2 часа в течността и след това изперете.

Работниците в химическото почистване в шок!

5) Крем за бръснене.

Вечният проблем на жените – петна от козметика по дрехите. За да ги изчистите, трябва да ги намажете с крем за бръснене и да ги оставите за 20 минути. След това просто изперете.

6) Бебешки мокри кърпички.

Понякога не знаете откъде е дошъл проблема и как да се преборите с него. Ето какво трябва да направите в този случай: разгледайте замърсяването, изтъркайте го с четка за дрехи, като махнете най-горния слой мръсотия. След това избършете с мокри кърпички. 30 градуса – това е оптималната температура на водата за почистване на петната с неизвестен произход.

7) Лимонов сок.

Тази съставка ще ви помогне да отстраните следите от малини, боровинки, грозде и други плодове, както и шоколад. Изстискайте сока на 1 лимон и го смесете с оцет в съотношение 1:1. Нанесете сместа върху петното и изтъркайте леко.

8) Оцет.

За почистване на петната от кетчуп ще ви помогне белия оцет. Направете следното: Обърнете  замърсената дреха наопаки и промийте със студена вода. За 10 минути оставете във вода с препарат за отстраняване на петна, след това изплакнете. Попийте петното с оцет, ако то не бъде отстранено, повторете тази процедура няколко пъти.