Перничанка се появи в английската телевизия, взимайки участие в шоуто на световноизвестния кулинар Джейми Оливър. Николета Николова живее от десет години в Англия.

Предаването проявило интерес към жените от курса по английски, на който тя случайно попаднала и ходила точно два пъти.

"Чист късмет! Това е историята", споделя тя пред zaPernik.com

Ето какво още пише перничанката за телевизионното си преживяване:

Един незабравим снимачен ден!
С няколко прости, но много вкусни български рецепти, станахме част от книгата за безмесни ястия на #Jamieoliver Благодарение на моите приятелки и аз станах част от това приключение!Джейми Оливър е английски готвач, кулинар и тв водещ, ресторантьор, автор на готварски книги и телевизионни програми. Има издадени 19 готварски книги преведени на 36 езика и 48 ресторанта във Великобритания.ТВ поредица „Кухнята на Джейми“ се излъчва в 40 страни, а готварските му книги се радват на огромен успех. През 2004 г. Джейми се връща в училище, за да учи и да мотивира децата и работниците в кухнята да готвят и да се хранят здравословно.

Кампанията му за подобряване на училищната храна получава голяма подкрепа и той бива приет от британските политици за дискутиране на проблема.След този успех Джейми вече е направил името си запазена марка, която работи безотказно за него. В България са излъчвани предаванията му „Вкуснотиите на Оливър“и „Вкусът на Великобритания“. През 2010 печели наградата TED.

На Джейми Оливър е присъдена два пъти титлата „Най-влиятелната фигура в сферата на ресторантьорството“.