Спазвате строги диети, вярвате, че плочките на корема се оформят след седмици тренировки, но след третата вече нямате същия хъс? Следващите редове са за вас, казва Тео Бренър-Роуч, фитнес треньор. Той посочва кои са най-популярните грешки на новаците във фитнес залата. Изхожда от собствения си опит.

Момиче със стегнат корем забеляза линия върху него, отиде на доктор и чу нещо шокиращо! (СНИМКИ)


1. Важни ли са калориите?

В самото начало Бренър-Роуч бил погълнат от теми като да се яде много протеин, да се избягват въглехидрати вечерно време, да се качват мускули, да се храни 6 пъти на ден.

Калориите са определящ фактор за успеха ви. Не можете да натрупате мускулна маса или да свалите килограми, без да контролирате храненето си.

Ако ще отслабвате, вашата формула е тегло х 27.

Ако ще качвате мускули – тегло х 35.

Отговорът на двете задачи задава количеството калории, които трябва да приемате.

2. Важни ли са макроелементите?

Излишъкът от калории са мазнини, а макроелементите са мускули. При приема на макроелеменни и калориен дефицит, вие губите тегло, а не мускули. За да постигнете това, трябва да консумирате протеини, да приемате и въглехидрати, тъй като те са източник на енергия за тялото и мозъка, да консумирате и мазнини – те регулират хормоните в организма.

Само упражненията не са достатъчни, за да отслабнете

3. Не сте длъжни да бъдете нещастни, за да тренирате

Разпространен е митът, че трябва да се страда, за да имате тяло-мечта. Не подхождайте по този погрешен начин. Превърнете фитнеса в забавление. Направете диетата удобна за себе си и тренирайте редовно.

4. Привлекателни, но не задълго

Не се спирайте, когато достигнете желания резултат. Продължете да се храните балансирано и да бъдете активни физически.

Бренър-Роуч казва: стремителното сваляне на килограми, стремителното качване на килограми, процедурите или добавките за плочки на корема, обещаните невероятни резултати – това е загуба на време.

Кое е ефективно?

  • Хранете се отговорно и в името на своята цел.
  • Редовно тренирайте.
  • Спете добре.
  • Оставяйте време за почивка между тренировките.

5. Мотивацията трябва да идва отвътре

Вие трябва да сте в основата на желанието си да влезете във форма.

6. Търпението е ключът към успеха

Нищо не става с щракване на пръсти. Бъдете последователни и целеустремени. Нужно е време. Вие го имате и ще го използвате по предназначение.