Една от най-обсъжданите теми от десетилетия е любовта и намирането на половинка, с която да създадеш семейство и да остарееш, пише tialoto.

Има милиони материали по темата, хиляди коучове, готови да ви дадат „безценни съвети“, дейтинг индустрията цъфти с нови и нови приложения за запознанства, обещаващи да ви срещнат с „истинската любов“ и ето, че има доста хора, които отказват тази „привилегия“, фокусирайки се върху кариерата си.

Дамите често са считани за „слабия“ пол, за „емоционалния“ пол, „зависимия“ пол. С годините това се промени. Все повече жени предпочитат да бъдат независими и сами да планират живота си, вместо да търсят мъжка опора, на чийто гръб да се облегнат. Уви, това поставя любовта в живота им на заден план.

Ето и най-често срещаните причини защо тя избира кариерата пред връзката:

1. Търси пътя си

В 20-те си години повечето жени все още не са добре ориентирани какво ще правят с живота си и често търсят някаква идентификация чрез професията си. Тя още не е готова за семейство и сериозно обвързване и единственото константно и целенасочено нещо в живота ѝ е работата.

2. Тежко детство – силно изразено желание за независимост

Яркото желание за финансова независимост нерядко се корени в тежко детство. Ако един човек е живял в бедност и се е налагало да преглъща доста неща, или малкото момиченце е виждало постоянно как баща й и майка й се карат за пари, това може да рефлектира в свръхамбиция да постигне нещо в професионален план и да бъде напълно независима в материален аспект, от който и да е мъж.

3. Кофти раздяла

Лошият опит често кара жените да пренасочват усилията си другаде. Ако тя е имала кофти връзка и все още пази горчилка, едва ли ще иска да опита отново и предпочита да инвестира енергията си в работата.

4. Любов към работата

Може и да не ви се вярва, но има хора, които обожават работата си и инвестират всяка минута в нея. Ако бизнесът е техен, това е по-разбираемо, но не е задължително случаят да бъде такъв.

5. Високи цели

Има вероятност тя да отлага сериозното обвързване, тъй като си е поставила преди това високи цели – собствен апартамент/къща например – които изискват да работи упорито и целенасочено, за да си осигури нужното финансиране. Доста жени предпочитат да имат и собствени финанси преди да създадат семейство, за да не разчитат изцяло на мъжа .