Забелязали ли сте жълти петна върху дрехите си? Ето как да се отървете от тях!

Как да премахнете петна от жълта пот

Следите от пот, оставени върху дрехите, са неизбежни и трудни за премахване, но не и невъзможни. Ето какви средства можете да приложите срещу петна от жълта пот:

  • Аспирин: Преди да загубите надежда, че никога няма да можете да отстраните жълтите петна от дрехите, смачкайте два аспирина и разбъркайте получения прах с топла вода.
Поставете оцветената област да се накисва в този разтвор (за 2-3 часа).
  • Течен сапун и кислородна вода: запазете любимите си дрехи от потните петна с вълшебна смес. Използвайте една част течен сапун и две части водороден прекис. Разтрийте проблемни зони, позволявайки разтвора да се абсорбира в тъканта и изчакайте час, за да подейства.
  • Лимонов сок: както петна от дезодорант, така и петната от пот могат да бъдат отстранени, като се използва прясно изцеден лимонов сок. Смесете го с вода в равни количества и почистете проблемната област. Много е ефикасен и при петна от ръжда, но в този случай не се разрежда, а директно лимоновият сок се нанася върху петната. Изчакайте 1 час и петната ще изчезнат.
  • Оцет: можете да се насладите на същия ефект и с тази съставка. Налейте малко бял оцет върху петната и разтъркайте добре преди да поставите дрехите си в пералната машина.

Как да премахнете петна върху дрехи, пожълтели от времето

  • Сол: Тази подправка е тайната съставка, която ще ви отърве от петната върху дрехи, пожълтели от времето. Просто трябва да разтворите четири супени лъжици сол в един литър гореща вода. Разтрийте проблемната област, докато петната изчезнат.
  • Сода за хляб: нищо не се равнява на тази съставка в домакинството. Подгответе паста от 4 супени лъжици сода за хляб и една четвърт чаша вода и я нанесете върху оцветените области. За следи, които трудно се отстраняват, оставете пастата върху материала за два часа. Имате ли много изцапани и силно замърсени яки на ризи и блузи? След като сте нанесли содата за готвене, добавете малко оцет, когато ги поставите в пералната машина.
  • Водка: Подгответе смес от водка и вода, поставете я в спрей бутилка и след това я използвайте върху петната. Нека малко да действа, после изперете тези дрехи.