Благоевградски майки, чиито деца посещават предучилищната група на Обединено детско заведение № 2 на улица "Марица" в града, пропищяха от хлапе с проблеми, което бие и измъчва хлапетата им. Само преди дни въпросното дете изпохапало по гърба в тоалетните момченце, което от този момент със страх ходи в детската градина.
Докато лелката види какво се случи детето било наранено навсякъде, разказват родителите. Според майките, ситуацията е нетърпима, тъй като децата им всеки ден се оплакват от терора, които им нанася 7-годишния Иван. Именно затова от днес те започват събиране на подписка за спасение на децата си. Според тях детето има проблем, агресивно е, което налага вземане на спешни мерки за изолирането му от групата с 30 деца, съобщава struma.com.

За втора поредна година Иван повтаря тази група и учители и директор не успяват да се справят с него. Говори се дори, че учителка е напуснала детското заведение, тъй като не можела да търси ежедневния тормоз. Детето посяга и на персонала и на учители.
Според майките децата им се страхуват от него, ако някой откаже да му даде играчка Иван започна да ги бие, да ги скубе и нерядко децата се връщат одраскани или със синини. Разговори с директорката г-жа Зашева приключвали с вдигане на рамене, тъй като законът пазел въпросното дете.

"Ако той системно малтретира децата, ако нарани някого какво ще правим, как ще се оправдаваме после, казаха майките. Ако детето има проблеми, то има и специализирани заведения за него, но не може 30 деца да търпят ежедневно това, само защото законът го защитава.", казаха уплашените родители.

Директорката на ОДЗ 2 г-жа Зашева потвърди, че детенцето не може да говори" То е отложено от училище, защото е със специални потребности, но не приемам обвиненията, че е агресивно. Той не може да говори, общува по трудно с децата, но това не значи, че е опасно за тях, и той е от тази година в 4-та група все още свиква с децата. С него работят психолози, има ресурсен учител, много бързо се повлиява. Съжалявам, че майките не са потърсили мен, за да говорим по темата. Но в никой случай не може са се говори, че детето тормози останалите. Просто децата още не са свикнали с него", заяви Зашева.