За пореден случай на нечовешко зверство срещу беззащитно животно съобщават от от "Пухкавите лапички на България.

На страницата си в социалната мрежа Facebook те написаха, че малко куче е било жестоко малтретирано, а след което - захвърлено до кофи за смет.

"Човешката злоба няма равна. Човешкото безсърдечие няма дълбини. Жестокостта е втора природа за някои бозайници и те почти винаги са двуноги", написаха ".

Пребитото куче е на около 2 месеца и тежи над 3 килограма. Животното е откарано във ветеринарна клиника, а специалисти са установили, че трябва да му се направи ампутация на едно от крачетата.

"Бито от човек и оставено до кофите за смет. Три дни се чуват бебешки писъци и плач, но нищо не се вижда. Накрая до боклука се намира това бебе - изпотрошено, бито, плачещо, смъртно гладно, захвърлено.

Бебето е ужасно мило, помен няма на злоба в очите му, гушка се, въпреки болките. Плаче и скимти при всяко движение. Кръстихме я Мила - защото това е основното й качество - да е безумно мила, гушлива и спокойна.

Мила е бебе, на което вчера бяха извадени над 50 кърлежа от ушичките. Как има кръвчица, не знаем. Пълно с бълхи… направен е рентген. Счупванията налагат операция спешно. Надяваме се само една. Вчера на прегледа в Добрич предложиха ампутация на крачето или евтаназия. След тези думи бяхме убедени, че ще поемем бебе Мила, защото пламъчето в очите й…. Пламъчето за живот беше... огнена стихия", посочват от сдружението.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук