Поредна жертва на продължила почти година връзка в интернет. 57-годишна санданчанка изгоря с голяма сума пари, подмамена от мъж, представящ се за американски лейтенат на мисия в Либия, съобщава Struma.com. Връзката на санданчанката с лейтенанта продължила около година.

След като успял да "омагьоса " наивната жена, лейтенантът заявил сериозни намерения към нея, които щe осъществи, когато приключи мисията му. За да си живеят добре бил спестил 250 000 долара, които ще й предостави да съхранява и да си харчи при нужда, но за да може да направи превода, трябвало тя да плати около 2000 евро.

Чрез международни куриерски фирми, санданчанката изпълнила заръката, и на няколко транша, на различни адреси в Италия, изпратила парите. Дни след това лейтенантът изчезнал.

34-г. влюбена българка даде над 170 бона на US лекар и изживя най-големия ужас

Историята повтаря случая от преди седмица. Жертвата на почти същата схема бе мъж от санданското село Хърсово.

Димитър имал връзка в нета с жена, в която явно се влюбил. След няколкомесечен контакт жената споделила на Димитър, че може да му преведе около 1 млн. 500 000 щатски долара, които била спечелила, но за целта той трябвало да плати известна сума, която да преведе на различни адреси в Турция.

Димитър превел на няколко транша 24 000 лева, но милионите така и не ористигнали, а и приятелката му внезапно се изпарила. Полицията започна работа и по двата случая. Явно е, че интернет запознанствата крият все по -сериозни рискове. Бъдете внимателни.