Дни наред синоптиците обещаваха топла и слънчева Коледа, но прогнозите им този път не се сбъднаха. В днешния почивен ден, Пловдив остана необичайно празен и тих, пише "Марица".

Макар и мнозина да празнуват в града и по домовете си, по обяд Главната остана почти празна. Повечето магазини в центъра на Пловдив също почиват днес. Затворени продължават да са и всички заведения, заради въведените противоепидемични мерки.


Мъгливото време уплаши дори и една от най-предпочитаните дестинации в почивните дни за пловдивчани – Гребната база. Наш репортер видя, че и там в ранните следобедни часове имаше слаба посещаемост. Спокойно е и пред големите вериги магазини, като днес дори не се налага и изчакване отпред. 

 

Заради събирането на четири последователни почивни дни тази Коледа, много пловдивчани са избрали да прекарат празниците извън града. Усложнената епидемиологична обстановка и затворените заведения също са фактор, който е накарал мнозина да прекарат празниците извън големия град. 

Засилено е само полицейското присъствие в Пловдив. На почти всички входно-изходни артерии има патрули на КАТ. Органите на реда обещаха още през миналата седмица присъствието им по празниците да се осети и да изкарат всички налични патрули и техника.