Човекът, загинал в катастрофата край Аксаково след удар с колата на НСО и Кирил Петков в нея, никога не е правил нарушение на пътя.

Това твърди братовчедът на загиналия Христо, който  написа емоционален пост във Фейсбук.

„Ицо беше професионален шофьор, винаги внимателен, до последно работеше в чистота и извозваше големите контейнери за боклук от другата страна на Аспаруховия мост, Галата, Звездица и други. Нямаше нито едно нарушение“, твърди мъжът, представящ се за братовчед на загиналия, цитиран от Nova Varna.

"Братовчед ми е излязъл е от знака "СТОП". Докъдето му стига видимостта е било чисто, но те са се движили с над 160 км/ч. Влачили са колата 15 метра", допълва той.

За Ицо Бозавия е известно още, че е работил в местна компания за събиране на боклука като професионален шофьор на камион. Той е шофьор с дългогодишен професионален стаж и дори притежава категория "С". 

Неговите познати и съседи са категорични, че той по никакъв начин не е употребявал алкохол. Единственият му порок е било пушенето на цигари. 

Христо е оставил след себе си две деца - момче и момиче, които също живеят в Аксаково. 

Минути след трагедията дъщерята на семейството Таня Тодорова смени профилната си снимка с жалейка. Под нея заваляха съболезнования на близки и роднини. 

"Съболезнования, Танче нека почива в мир! Искрени съболезнования на цялото семейство, Тане. Моите съболезнования за баща ти! Дано майка ти се пребори и се оправи. Нека да е светъл пътят на Ицо. Съболезнования, Таничка!", гласят някои от тях.