Голямо количество дъжд и ситна градушка се изля над Казанлък преди минути. Количеството дъжд е близо 10 литра на кв.м.. Силна градушка се изсипа от небето. Улиците и паркираните автомобили буквално са побелели от ледените късчета, съобщава kazanlak.com.

В централната и западна част на Казанлък градоносният облак премина бързо и падна съвсем малко ситен град.

Полицията отцепва булевард "Княз Ал. Батнберг" от кръстовището на Енергото в посока център, поради събралото се голямо количество вода по пътното платно и закъсали автомобили.На кръстовището от бензиностанция "Шел" в посока изток също е затруднено преминаването по булеварда. 

Сигналите за наводнени улици не спират - на пътното платно до Автогарата също се е събрало голямо количество вода. В квартал "Васил Левски" пък читатели ни сигнализираха, че има закъсали автомобили и по ул. "Пушкин", до ОУ "Никола Вапцаров".

Значително количество -7,2 литра на квадратен метър се изсипа за по-малко от час над града на розите.

Засега няма информация за наводнени мазета или други помещения.

Прогнозата на синоптиците е за нестабилно и дъждовно време в следобедните часове, като не са изключени подобни градушки и в следващите няколко дни.

На много места утре, главно в часовете около и след обяд, ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици.