Своята първородна рожба очаква семейство от старата столица, което повече от 10 години прави безуспешни опити за дете. Съпрузите опитали всички възможни методи на медицината, но без успех, информира в." Борба".

екарите накрая обяснили, че след всяко инвитро вероятността за зачеване намалява и следва да пробват оплождане чрез използване на донорска яйцеклетка. Мъжът обаче категорично отказал тази опция, тъй като искал детето да носи гените на неговата любима жена. Сурогатното майчинство било другата възможност, но в България не е позволено, а и търновката искала да изпита най-великото усещане сама да си роди рожба.

Двамата съпрузи са на 38 години и са с добре платени професии. За тях плащането на инвитро процедури не било проблем и затова провели 5 безуспешни интервенции при „бащата“ на метода „бебе в епруветка“ проф. Щерев в София.

Преди 6 години решили да спрат с медицинските интервенции и да пробват алтернативни варианти. Ходили при една от топясновидките в България, която уверила, че може да им помогне срещу… 3000 лв.

В отчаянието си съпрузите платили таксата за зачеване, а тя им дала „вълшебен мед“, като била категорична, че ако спазват препоръките й, след 3 месеца жената ще е бременна. Това обаче не се случило и когато й потърсили сметка, ясновидката заявила, че техният случай е първият в нейната практика, който останал без успех…

Съпрузите и до днес не могат да повярват, че са се вслушали в нейните съвети, но отдават това на своята отчаяност. Казват, че в такъв момент всеки е готов на всичко, за да има рожба. След неприятната случка били напълно отчаяни и спрели да търсят помощ. Решили, че може би бог не им е отредил да имат наследник и че ще остареят само двамата.

Животът им обаче се преобърнал на 180 градуса след екскурзия в Индия. В средата на май месец отишли на почивка в екзотичната страна. Обиколката им включвала най-големите забележителности в Индия. След Тадж Махал се отправили към чудните храмове на Кама Сутра в Каджурахо.

След като разгледали еротичните скулптури, попаднали на индийка на преклонна възраст, която ги спряла и започнала да им говори на хинди. С помощта на местни хора, които говорят английски, успели да проведат разговор с нея. Тя настоявала да я последват, защото усетила, че имат нужда от помощта й.

Бабата обяснила, че изповядва древно учение от X век, чиито последователи са автори на Кама Сутра произведенията. Жената заявила, че е лечителка на стерилитет и иска да проведе сеанс на търновката. Завела ги в дома си и накарала нашенката да легне на сламено легло. Мъжът и екскурзоводът трябвало да изчакат отвън.

Извадила три кожени торби, които поставила ниско долу на корема на жената и изрекла молитва. След това ги изпратила с усмивка, без да иска плащане за стореното. Двамата търновци продължили обиколката в Индия и не взели особено сериозно възрастната жена.

В началото на август 38-годишната търновка разбрала, че чудото се е случило. Нашенката забременяла по естествен път, без да пие задължителните стимулиращи лекарства при инвитро процедурите. Според акушер-гинеколога, който следи бременността, всичко е наред и няма симптоми на усложнения. Скоро предстои родителите да узнаят пола на детето, а терминът за раждане е през пролетта.

Двамата съпрузи плануват да се върнат в Индия със своето дете, когато достигне възраст, подходяща за такова голямо пътуване, и да потърсят възрастната лечителка, ако още е жива, за да й се отблагодарят.