Концесионер на малкия плаж с дължина около 300 метра южно от луксозната брегова ивица пред двата 5-звездни хотела на курорта Дюни се оказа самият собственик на комплекса – „Дюни” АД, твърди flagman.bg.

Мъж изпратил снимки на две табели два часа след репортаж на медията, в който се вижда как без никаква причина от този плаж биват прогонвани всички летовници, желаещи да ползват зоната с чадърите.Те бяха отпращани да лежат в свободната от чадъри площ между този плаж и започващия същински плаж пред к.к. Дюни.

На табелите ясно е записано, че зоната е охраняема, името на концесионера и изискванията на водно-спасителната служба.

„Гаврата с всички гости на тази плажова ивица продължи до късния следобед – всеки, който приближаваше чадърите, не само червените, но и зелените с шезлонзи, биваше отпращан да лежи директно под слънцето по необясними причини”, споделя човекът.

В събота са били разочаровани стотици хора, между които имаше болни, малки деца и чужденци. Всички не разбираха защо не могат да ползват чадърите и шезлонзите, въпреки че имат готовност да си платят каквато и да било цена. 

РЗИ-Бургас трябва  да извърши незабавна проверка, за да се установи дали въпросният участък е част от законната концесионна територия на „Дюни” АД или се владее нелегално.