Антония Сивикова ще влезе в ОБС Благоевград след определение на административен съд, където имаше депозирана жалба. След преброяване на бюлетините в 2 секции бяха открити 3 гласа, които не стигаха на Сивикова да стане общински съветник, това се случи на съдебно заседание вчера, след което предстои пренареждане на листата за светници от ПП-ДБ.

Сивикова измества по преференции Боряна Шалявска, която напусна ОБС, влизайки в екипа на кмета Методи Байкушев, съобщава struma.com.

Мястото на Шалявска зае Станислав Кимчев и най-вероятно Сивикова ще влезе на неговото място. Потвърдиха се и твърденията в жалбата на кандидатката за общинска съветничка Ваня Алексиева от МК „ВМРО-БНД (Български гласъ)“ за неправилно отчетени преференции в СИК №125 в с. Габрово.

При прегледа се видя, че 7 преференции за кандидата за съветник Анна Мозурска са били записани на кандидата Петър Андонов. 

Беше направено искане за преброяване на бюлетините за общински съветници от листата, което да стане за следващото трето поредно заседание, насрочено за вторник идната седмица. Как ще се размести листата на МК „ВМРО-БНД (Български гласъ) ще съобщим. 

Припомняме, че делото бе образувано по 5 жалби на кандидати за съветници Двама от оспорващите кандидати за съветници – Антония Сивикова и Магдалена Прътева, са от Коалиция ПП-ДБ, а другите двама – Злата Ризова и Ваня Алексиева – от МК „ВМРО-БНД (Български гласъ)“. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук