Досегашният кмет на Благоевград Илко Стоянов, който на балотажа остана втори с разлика от 3 процента в полза на Методи Байкушев от ПП-ДБ ще обжалва в съда резултатите от вота и решението на ОИК. Според него зад тези около 800 гласа стоят икономически интереси. 

Илко Стоянов ще внесе жалбата, с която оспорва резултата от избора за кмет на Благоевград. Според експерти от екипа му, които са анализирали данните от балотажа, Стоянов има голяма преднина при отчитането на хартиените бюлетини за сметка на машинния вот, който е предпочетен при спечелилия изборите за кмет Методи Байкушев.

Бившият градоначалник на Благоевград смята, че разликата от 800 гласа е оборима пред съда и допусна, че зад наказателния вот срещу него стоят скрити икономически интереси:

"Наказателният вот, който беше оформен спрямо мен, беше от кръгове с изключителни икономически интереси. Аз дори мисля, че г-н Байкушев не знае каква подкрепа е получил и от кого. Не мисля, че той е влизал в договорки. И дано да устои той, да не се попдава на тези икономически интереси".

Илко Стоянов посъветва новия кмет Методи Байкушев да не губи време в реваншизъм, а в спешен порядък да финализира проектите за десетки милиони лева, които трябва да бъдат входирани до края на годината.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук