Румен Александров - Каспъра не е знаел, че е убил Митко Иванов след като двамата се сбили и си разменили удари с ножове, а един от тях попаднал във врата на убития. Той дори е казал, че иска да му помогне веднага след инцидента и е предложил колата си, за да го закарат в болница. Това твърдят част от свидетелите, които бяха разпитани в днешното заседание в Пловдивския окръжен съд, пише trafficnews.

В съдебната зала показания дадоха 13 от общо 41 души, които са станали свидетели на кървавата драма.

БЛИЦ припомня, че причината за скандала между Румен Александров-Каспъра и Митко Иванов-Емран, който завърши с убийството на втория се случи на пазара в етническия квартал „Столипиново” на 21 декември 2019 г.

Предвид това, че от убийството са минали повече от 3 години, мнозинството от хората твърдят, че вече нищо не си спомнят, което наложи и прочитане на показанията от досъдебното производство.

Няколко свидетели обаче подкрепиха тезата, че Каспъра е бил в шок и с множество прорезни рани, преди да нанесе фаталния удар с ножа.

Каруцарите, които са били на мястото на инцидента са помогнали на кървящия Румен Александров, като са превързали раните му, за да спрат течението.

„Той не вярваше, че го е убил и каза, че не го е ударил с тази цел. Искаше да го качи в колата и да го закара в болница за да го спаси, но в този момент дойде полицията и го прибраха”. Това разказа пред магистратите Атанас Атанасов, по-известен в махалата като Орхан.

Според обвинителния акт жертвата Митко Иванов живеел и работел в чужбина преди инцидента и си бил дошъл в Пловдив за празниците. Успял да се срещне с доста приятели, излизал с различни компании, забавлявал се.

До ушите на Румен Александров обаче стигнала информация, че Митко флиртува с любовницата му и той се ядосал. Отишъл да търси сметка на съперника си и избухнал скандал.

Словесната разправия преминала във физически сблъсък, с размяна на удари и нанасяне на прободни рани с ножове.

В един момент Каспъра намушкал конкурента си във врата. Митко издъхнал преди линейката да дойде.

Очевидно обаче жертвата също е проявила агресия, тъй като Каспъра също е бил намушкан на няколко места с ножа. Той имал тежки рани по ръцете, краката и гърдите, в резултат на проникване с 10-сантиметров нож.

Опитал се е да избяга, но полицаите от Шесто районно реагирали светкавично и го задържали. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук