Спецчастите на полигона в Црънча трябваше да прекъснат своята стрелба по време на антитерористична демонстрация навръх празника заради доближили се цивилни с деца, които нарушават правилата за сигурност.

Те бяха близо до мястото, откъдето стреляха снайперистите.

БЛИЦ припомня, че на място се появи и премиерът Бойко Борисов, който заговори за извънредно положение и опасна смъртност. 

Военните успяха да приберат хората, които решиха да дойдат заради премиера Борисов, те протестират, защото по думите им - гората се продава по 2-3 лв. на дка. Включи се полиция, която върна хората в Црънча.

"Тази гора не е в района на този полигон, тя е в друг район. По никакъв начин техните искания нямат връзка с българската армия. Приемам такъв акт като грубо неуважение към действащата българска войска, към ветераните, отдали живота и силите си за просперитета на армията и войните, заради които съществува нашата родина.

Премиерът отвърна на Радев: Думите му са към Путин, защото той направи така, че Русия да живее в страх

Тези 5-6 човека са единичен случай, те изразяват недоволство към пазарджишкия кмет, което няма връзка с нас", коментира ген. майор Явор Матеев.

Преди да спрат демонстрациите - там военните показваха как се обезврежда движеща се мишена и обект, заловен от терористи.