В град Криводол две момчета на 8 и на 12 години откраднаха автомобил и катастрофираха с него. Двете момчета са братя, а колата е била шофирана от по-големия.

Двамата намират отключена кола и потеглят с нея. Разхождат се с не, след което поемат към село Липен в Монтанска област. Двамата обаче не могли да вземат опасен завой по пътя и се удрят в дворна стена на къща.

Момчета са невредими, но колата е смачкана.

 „Оставих автомобила, закарах внучката на училище и влязох в къщата, за да се обличам. След няколко минути ми звънна един съсед и ме попита кой е минал покрай тях с колата ми с висока скорост. Когато излязох да проверя, колата я нямаше. Веднага звъннах на 112 и започнахме да я издирваме. Намерихме я смачкана“, каза пред bTV Георги Василев, собственик на откраднатия автомобил.  

По думите му, едното момче е било неадекватно и е казало, че тръгнало към Видин да търси свои близки. Колата му не става за нищо.

По думите му ще търси обезщетение от семейството на децата.

"Детето е местено два-три пъти в град Враца, след което е изгонено и пак е върнато в Криводол", разказа автомонтьор за по-голямото дете.

Децата са от многодетно семейство от село Галатино. В деня, след като са откраднали и катастрофирали с автомобила, двете открадват 100 лева от 87-годишна жена. Тя разказа, че им предложила да им даде 10 лва, ако ѝ приберат дървата. "Малкото стои да му дам 10 лв. В ръката имах две по 50, ама малко се виждаха. Големият като видя тия 50 лв., а те две по 50 сгънати, и като дръпна, прескочи през вратата. Тия пари ги държах за хлебец", обясни тя.

Млада жена от селото каза, че същите деца са крали дъски от стара дървена тоалетна, обрали са дървенията от цяла къща, влизали са в училището да крадат, задигали са стари кошери, пити. "Доста проблемни деца. Майката и децата системно отсъстват", посочи тя.

Цялото село е пропищяло от тяхното поведение, но майка им не счита, че децата ѝ са виновни. Тя отрича те да са крали. 

Майка им обаче твърди, че никой нищо не е крал. 

Това всъщност е втората им кражба на кола. Преди време са задигнали автомобил във Видин и историята е свършила по почти същия начин. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук