Клиентка на Т Маркет в Пловдив се оказа изключително наблюдателна и внимателна при закупуването на продукт за готвене. Тя публикува интересни снимки във фейсбук, по отношение на етикета и цената на 10 броя кюфтета, пише Plovdiv24.bg.

На бележката с информацията, която е закачена на щанда пред съответния артикул, се вижда, че цената на 10 броя кюфтета по 70 гр. всяко от съответната марка е на цена от 8,49 лв., т.е. общо 700 гр.

Когато обаче жената взима опакованата тарелка, вижда, че кюфтетата са 8 на брой и съответно грамажът е 560 гр., но цената е като за 700 гр.

"Т-Маркет.... 10 броя 700 гр., ама друг път", написа тя.Все пак се оказва, че грамажът е верен, но цената трябва да е различна.

"Грамажът е 560 гр. на тарелката. Преди наистина бяха 10 бр. 700 гр., ама ...инфлация. Иначе цената е топ", обяснява тя в коментарите под публикацията си.

"И къде е проблемът, като са 8?! Като искаш 10, купуваш две тарелки и другите 6 ги даваш на кученцата. Проста математика!", пита мъж.

Все пак жената отговаря, че етикетът е подвеждащ.Според друга жена, която коментира:

"Това се отнася за съвсем друг артикул. 700 гр е на етикета, а на табелката е 560

А може и тези, които разпечатват етикети да са сбъркали."Нямат друг артикул. Преди наистина бяха 10 бр 700гр. После намалиха грамажа и броя, но цената е увеличена. Кюфтетата на марката ни харесват много затова съм наясно. Пък и няма кой производител да си играе да прави 2 различни разфасовки за 2 бр." обяснява бдителната клиентка.

От публикацията не става ясно в кой град се е развила ситуацията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук