Пореден граждански арест на незаконно влезли в страната ни мигранти извърши кметът на село Трояново. След получен сигнал в неделя по обед, той открива в полето група млади мъже, снабдени с телефони и GPS. През последните дни в селото забелязвали увеличен мигрантски поток, което предизвиквало страх сред хората.

Според кмета Димитър Николов местен жител е сигнализирал, че е видял група с мигранти.

"Реагирах веднага и ги локализирах в гористата местност на землището на селото. Търсеха координатите чрез телефон, бяха леко облечени, изнемощели, изкаляни. Единият каза на турски, че крайната им точка е била Италия", разказа той пред Нова телевизия.

По думите на очевидка мъжете са били мокри и кални, треперели са. Единият е имал сериозни рани по краката, а местните искали да му помогнат. "Младо момче, може би е бил на 13, по-малко от децата ми. Свалихме му обувките, картината беше ужас. Докарахме му обувки, чорапи, нахранихме ги", сподели жена от селото. 

Дали са им и храна, но признават, че се страхуват от засиления мигрантски поток и настояват да се върне полицейското управление в селото, защото според тях преди било по-спокойно. 

"Особено вечер, при всеки шум ние се страхуваме", каза друга жена. "Сам кметът не може да ни опази", заяви друга. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук