Кметът Айтос Васил Едрев обяви днес за ден на траур на територията на цялата община в памет на невинните жертви на автокасапницата снощи – Нури Хюсеин и двете му деца Джелил (9 г.) и Айфер (6 г.). Това предаде "Флагман".

Градоначалникът издаде заповед националният флаг на всички общински гради да бъде свален наполовина. С нея се забранява провеждането на всички публични тържества и радостни ритуали през днешния траурен ден.


Припомняме, че снощи се сблъскаха тир с джип Волво в Айтос. При нея водачът на джипа Нури и двете му малки деца загинаха. Майката на децата е останала жива по чудо в предната част на автомобила.

9-годишното момченце на задната седалка е останало на мястото си, когато автомобилът се разцепва на две. Момиченцето полита навън и е намерено на 5-6 м разстояние.

Припомняме, че семейството е било със собствения си автомобил джип Волво на гости в село Чукарка и се е прибирало в Айтос, където имали къща. Семейството е имало собствени бизнес в града – за преработка на животински отпадъци.

Жената е с травма на гръдния кош, предполага се, че има счупвания и на долни крайници.