Без ток са част от селата Овча могила, Гора студена и Червена в Община Свищов, Това каза пред Радио „Фокус“ кметът на Свищов Генчо Генчев.
Той поясни, че екипите на енергоразпределителните дружества тепърва започват да възстановяват захранването, тъй като наводнените участъци са забавили процеса.

"Най-пострадали са селата Овча могила и Царевец, където има наводнени къщи, паднали подпорни стени и огради. Има частично разрушен мост, който свързва две улици. Тепърва започва работата на комисия, която назначаваме със заповед, за описване на щетите. Силна градушка помля покривите на село Червена. Много са щетите, но към този момент не можем да обобщим данните, тъй като все още обобщаваме информацията, която постъпва от екипите, за да можем да имаме до 24 часа реална картина на нанесените щети в различните населени места в общината“, каза кметът.

Генчо Генчев отбеляза, че обстановката в Свищовско постепенно започва да се нормализира, но предвид предупрежденията за нови проливни дъждове през следващото денонощие, Общината има готовност да евакуира хора, ако това се наложи.