Контрапротест посрещна президента Румен Радев в морската ни столица Варна. Опитвайки се да се добере до палатките с протестиращи, които настояват за оставката на премиера Борисов, той беше пресрещнат от симпатизанти на ГЕРБ, които го посрещнаха с лозунги "Радев, вън" и "Варна не те иска".

Успявайки да се добере до палатковия лагер, президентът заяви, че се чувства щастлив, че е отново в морския град и че подкрепя хората, които 40-и ден са по улиците, в палатките, на площадите и булевардите на Варна. По думите му, това е начинът да задържат децата си в страната, информира БНТ.

Извънредно! Напрежение пред Община Варна, президентът цъфна на протеста, там е и Портних ВИДЕО

Кметът на Варна при излизането си от сградата на Община Варна беше посрещнат с викове "Оставка". Малко преди 20:00 часа той беше избутан в единия край на сградата. За щастие до сериозни сблъсъци не се стигна.

Иван Портних - кмет на Варна: Няма нужда от агресия и омраза. Напротив, имаме нужда от спокойствие, обединение. Всъщност Варна е в активен летен сезон, не бива да се предизвиква едно такова разделение на града на две и на хората вътре.

След намесата на полицията и двата протеста продължиха във Варна.