Копривленските ловци най-накрая счупиха каръка, който ги преследва от старта на новия сезон, и на последния излет се поздравиха с впечатляващ трофей – 220-кг глиган. Оказа се, че внушителни са и бивните му – около 25 сантиметра, пише struma.bg.

В герой на деня се превърна Ангел Работов, чиято бе заслугата за точния изстрел от средна дистанция. Той бе подпомогнат значително и от двете  кучета на Аспарух Терзиев, които вдигнаха животното в местността Капката и умело го вкараха в пусията. Така за момента копривленци поведоха  сред дружинките по поречието на Места по най-тежко отстреляно животно.

Слуката бе запечатана за поколенията с многобройни фотоси, всички членове на дружинката се изредиха за паметна снимка с трофея.

Сред най-нетърпеливите да увековечат събитието бяха Атанас Косаков, Аспарух Терзиев, Нелко Шопов, Велик Праматаров и Васил Василев.Според традицията главата с трофейните бивни получи майсторът-стрелец Ангел Работов. Нахъсани от успеха, ловците вече започнаха да кроят стратегия за следващия излет.