Истински кошмар в хотел "Раховец" в Горна Оряховица, преживяха шестокласници от София, тръгнали на образователна екскурзия по старите български столици, пише "Стандарт".

Леглата на децата се оказаха жив учебник по биология – дървеници и бълхи. Малчуганите снимаха и пращаха снимки на злата гад посред нощ на родителите си.

Обадих се в хотела и попаднах на управителката. Тя, вместо да се извини и да предприеме мерки, се държа изключително арогантно и ми затвори телефона, оплаква се майка на едно от децата, които в резултат на срещата с пълзящия вид са с множество ухапвания.

Но проблемите в хотела не свършват дотук. Мамини синчета, едни бълхи, какво толкова, нападнала децата управителката. Дамата авторитетно обяснила, че момчетата сами са си виновни, защото отворили прозореца на стаята. Така бълхите са влетели от отсрещната върба, казала хотелиерката.

Разбира се, тя и дума не обелила защо кошчето в банята прелива от боклуци, нито защо стаята вони на цигари и проветряването й е повече от наложително.  Отделно съдраните пердета били пълни с комари, но за хотелиерката това явно е безплатна екстра.

Благодарение на бързата намеса на учителите, момчетата са били преместени в друга стая. Но на сутринта се оказало, че и други деца са били нахапани, което означава, че проблемът с хигиената в „Раховец”е навсякъде.

„Раховец” е проблемно място от години. Типично по български, снимките в нега на красиви хотелски стаи по 80 лева нямат нищо общо с действителността и когато човек попадне на място, се хваща за главата.

Отзивите в социалните мрежи за хотела са като за истински филм на ужасите. Хлебарки в леглото, алармира турист, сглупил да отседне в „Раховец”. Един домат и една краставица на закуска се дели на пет души, допълва друг. А устатата управителка им отговаря, че с нас било трудно да се прави туризъм.