15-годишният Иван Димитров Иванов от жк „Меден рудник” се оказа ученик със специални образователни потребности. Това понятие включва сензорни и физически увреждания, както и различна степен на умствена изостаналост. Именно тези обстоятелства ще се окажат решаващи той да отърве наказателната отговорност за бруталното убийство на 11-годишното момиченце в асансьора, пише "Флагман".

След като е прибрал личните й вещи и се оттеглил в дома си, Иван е започнал да следи кога ще се появи публикация за неговото деяние. Цяла нощ, докато криминалистите издирват самоличността на закланото с нож 11-годишна Никол и я откриват след подаден от майка й сигнал за изчезването й, Иван е шервал дописки във фейсбук профила си, където обаче той се представя като Иван Илиев.

Иван е бил задържан от полицаите на разсъмване, след като обстойно са проучени личните съобщения във фейсбук на мъртвото момиче. При ареста му убиецът е казал, че е ученик в СУ „Петко Росен” в жк „Меден рудник”.

Според друга информация пък профилът на момчето е бил хакнат. 

„Изумена съм, днес разпоредих проверка по списъци на всички ученици в 8-ми и в 9-ти клас – нямаме такъв човек. Учителите и разгледаха и снимките му, които сте публикували от съда, категорично заявяваме, че този човек е подвел органите на МВР, представяйки се за наш ученик”, каза директорът на СУ „Петко Росен” г-жа Мария Дюлгерова.

Проверка установи, че през учебната 2016/2017 г. Иван Димитров Иванов е завършил ОУ „ Найден Геров”. Заместник-директорът на това училище г-жа Николова потвърди, че до 30-ти юни той е бил при тях и че е бил ученик със специални образователни потребности (СОП), без да навлиза в повече подробности в какво се изразяват проблемите му.

„Къде се е записал след това, за да продължи средното си образование, не мога да кажа, както и не мога да коментирам, тъй като е непълнолетен”, каза Николова.


След 21 ч. започва активно шерване на новината за убитото момиче в асансьора

Оказа се, че Иван се е записал като редовен ученик в СУ „Константин Петканов” в жк „Меден рудник”.

Денят преди жестоката екзекуция на Никол в асансьора с нищо не е предвещавал случилото се. Иван е бил с приятели на баща си и негови връстници на разходка около Морската гара в Бургас.

Вечерта, след като оставил мъртвото тяло в асансьора, прерязвайки сънната артерия на жертвата, той е отишъл в махалата и е играл на криеница с връсниците си докъм 21:00 ч.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!