Отливът на туристи заради пандемията от COVID-19 засегна не само комплексите по Черноморието, но и любимата морска база на властта - “Евксиноград”. Тази година туристите, решили да обиколят с гид Двореца и градини му, са доста по-малко и са предимно българи, съобщава в. "Труд".

Няма го и традиционният наплив на почиващи министри и депутати.

В разгара на лято 2020 обаче елитната база все още не е резервирана 100%. Там в момента отмаря бившият външен министър и настоящ дипломат с мисия в ООН Николай Младенов, научи “Труд”. Преди 9 г. той вдигна сватба в “Евксиноград”, а кум му бе Бойко Борисов.

Сега обаче премиерът не е в Слънчевото бунгало, където предишни лета разпускаше и се отдаваше на риболов. Бунгалото на плажа със собствен басейн и барбекю е най-скъпото място за почивка в резиденцията. До края на август то се предлага за 700 лв. за денонощие. Със 100 лв. по-евтина е вила “Чинар”, а цените за вили “Кипарис” и “Кедър” са съответно 500 и 350 лв.

Апартаментите във “Фердинандовата къща” са по 350 и 600 лв. Най-евтини са тези в дом “Тунела” - от 180 до 300 лв., и романтичните бунгала на пясъка. Наемът на стандартното е 180 лв. на ден, а ако е със сауна - 350 лв.

В нито една от почивните бази не се допускат домашни любимци, а цените, които не са променяни от години, не включват застраховка и храна. От 1 септември тарифите за всички обекти се понижават с от 20 до 100 лв. за денонощие.