Лекари извадиха 20-килограмов тумор от корема на 250-килограмова жена, съобщава "Борба". 41-годишната пациентка от Долна Оряховица бе оперирана и шансовете да се възстанови напълно са големи. Сложната хирургична процедура продължила 10 часа.

До интервенцията се стигна след многобройни перипетии и трудности. Жената за първи път търси лекарска помощ на 10 октомври.


Герои! Наши пожарникари герои пренесоха 250-кг. жена до болницата, за да ѝ спасят живота

Жената за първи път търси лекарска помощ на 10 октомври. След пренасяне през прозореца на къщата, в която живее в Долна Оряховица, от медици на филиала за Спешна помощ в железничарския град и огнеборци стига до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Там преминава образни изследвания и консултации с различни специалисти и се стига до решение за специализирано лечение в Плевен. Още същата вечер пациентката е върната обратно в дома си.

Два дни по-късно долнооряхочанката пак бива откарана с линейка до областната болница, а съдействие в пренасянето отново оказват два екипа на пожарната във Велико Търново.

Следва поредица от становища на лекари от клиниката, които я преглеждат директно в реанимобила. Медиците влизат в контакт с колегите си от МБАЛ „Сърце и мозък“ – Плевен, където в крайна сметка насочват жената.

Там й е извършена операция, при която отстранили 20-килограмов тумор от корема й и източили 10 литра вода.

След интервенцията е настанена в Отделението по реанимация.