В края на 2019 г. Шинейд Ричардс открила бучка в гърдите си. Няколко седмици по-късно, след като се уверила, че образуванието й не е отишло никъде, момичето отишло при своя терапевт. 

Трябвало е да отида направо при онколозите, защото „специалистът“ казал, че Шинейд е твърде млада за рак на гърдата, и я изпратил у дома. Няколко месеца по-късно съпругът на жената, Лиъм, все пак я убедил да отиде при специализирани лекари. Но тогава било твърде късно.Онкологът незабавно изпратил 28-годишната Шинейд за изследвания. Няколко дни по-късно всичките им ужасни очаквания се потвърдили. Британката била диагностицирана с рак на гърдата на 4-ти етап, който по това време вече се е разпространил по цялото тяло.

През август тази година Шинейд и Лиъм се оженили, знаейки много добре, че просто нямат шанс за „щастливо завинаги“. До сватбения си ден те били заедно от 12 години и отгледали две дъщери: седемгодишната Пейдж и десетгодишната Джорджи.

"Всички се усмихваха този ден. Беше много зле, но това сто процента показа каква е всъщност. Тя се бореше да стигне до там. Това оказа огромно влияние върху живота ни. Тя беше невероятен, прекрасен човек," казва Лиъм МдДона.

Шинейд почина на 10 септември, по-малко от месец след сватбата им. Тя беше само на 31 години, пише The Sun.

Превод: БЛИЦ