Теглих кредит от 450 лева преди няколко месеца, трябваше да го погасявам на вноски от 30 лева, но нямах пари и се обадих във фирмата да предупредя. Тогава нещата се уталожиха, но дойде време за втора вноска и този път без предупреждение служителите на фирмата ме посетиха вкъщи. Бяха трима. Боят беше заради 30 лева. Това разказа длъжникът Асен Петков от поморийското село Бата за скандала, при който един от служителите на фирма „КСИ-2014“ е стрелял с газов пистолет във въздуха, цитиран от Burgasinfo.com.
Асен е от ромски произход, има две деца и е арматурист на непостоянна работа. „Времето беше студено, имаше снегове и нямаше как да работя“, каза Асен. Когато охранителите-кредитори дошли пред къщата му, избухнал конфликт. Асен потърсил съседа си Валентин за пари назаем, за да се издължи, но и той нямал в момента.

„По-късно чух врява и излязох да видя какво става. Никой от тримата яки мъже не ми даде никакви обяснения, само ми казаха: „Майка ти да ... циганска“ и започнаха да ме бият. Днес не мога да говоря, ченето ми е откъртено“, твърди Валентин.

Припомняме, че съобщението за скандала в село Бата е получено в Районно управление - Поморие в понеделник, около 14,40 часа. Служители от фирмата направили опит да съберат непогасени лихви по кредити от 32-годишния Асен, като помежду им възникнал конфликт, прераснал в сбиване, в което се намесили и роднини на мъжа.

За да се защити, единият от охранителите използвал газов пистолет, възпроизвеждайки няколко изстрела във въздуха. От инцидента няма пострадали. В Районно управление – Поморие със заповед за полицейско задържане са отведени : 37-годишният К.И. от Бургас и братята С.П., 29-годишен, и Н.П.- 40-годишен, и двамата от Несебър. Работата по случая продължава.