Мащабна специализирана операция по метода „широкообхватен контрол“ се провежда днес в Пловдивско, съобщава "Марица".

В нея участват екипи на сектор „Пътна полиция“ и представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Митници“, Национална агенция по приходите и регионалните структури на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. 

Съвместните проверки са насочени към спазване на правилата за движение по пътищата, техническата изправност и регистрацията на МПС и теглените от тях ремаркета и полуремаркета.

Специално внимание ще бъде насочено и към изискванията за допустими маси и размери на товарните автомобили, както и за времената за управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари. 

По разпореждане на директора на ГД „Национална полиция“ и в изпълнение на заповед на министъра на вътрешните работи превантивни акции с подобна насоченост стартират по график в цялата страна. 

Подробности за контролът, който ще се осъществи днес в Пловдив и областта ще бъдат представени от началника на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Красимир Нешев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук